Att tänka på vid val av skötbord

Att välja skötbord

När man får en bebis första gången så är det mycket att tänka på och köpa in. Skötbord är kanske inget måste utan du kan byta på golvet men din rygg blir nog gladare om du ser till att investera i ett ordentligt skötbord. Här hjälper vi er med lite tips på vad man kan tänka på när man ska välja ett skötbord. Du kan även välja andra möbler som inte heter skötbord men tänk då på att det ska upprätthålla den rätta säkerheten för din bebis.

Säkerhet

Säkerhet är självklart viktigt när det kommer till din bebis. Även om man tänker att ens bebis inte kan röra sig så kan det hända att de lyckas ramla ner från skötbordet. Du ska aldrig lämna din bebis på skötbordet själv, inte ens för någon sekund.

Det är bra att ha en bädd eller ett skötbord med kanter som gör det svårare för bebisen att rulla över åt sidan. Förutom detta är det såklart även viktigt att ditt skötbord är robust och hållbart samt stadigt så det inte finns risk att det faller.

Storlek och utrymme

Hur stort skötbord har du plats för? Ska du ha skötbordet i badrummet eller i sovrummet? Har man liten plats finns det även vägghängda eller exempelvis skötbord som man kan ställe på ett badkar. Tänk igenom vilket utrymme du har och var du önskar ha ditt skötbord. Närhet till vatten är en fördel men har man väldigt liten plats i sitt badrum kan det vara bättre att ha skötbordet i ett sovrum.

Förvaring

Som vi nämnde i början så ska du inte lämna din bebis ensam på skötbordet. Se därför till att ha allt lättillgänligt. Om du har möjlighet ha förvaring i ditt skötbord för blöjor, tvättlappar, våtservetter, kläder eller annat som du kan tänkas behöva vid ett blöjbyte.

Budget

Bestäm ditt budgetintervall och utforska alternativ som passar den budget du tänkt dig för ett skötbord. Kom ihåg att prioritera säkerhet och kvalitet när du fattar ditt slutliga beslut.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja ett skötbord som uppfyller dina specifika behov, garanterar säkerheten för ditt barn och ger bekvämlighet under blöjbytesrutiner.

Tänk framåt

Om ni vill att ert skötbord ska kunna användas även efter den period när man byter blöja på en liggande bebis så finns det skötbord som efteråt kan användas som byrå, hylla eller liknande. Det finns även många hacks som du kan hitta där folk varit kreativa för att göra om deras skötbord.

Underhållning

Sist men inte minst. Har du möjlighet häng en mobil eller annat intressant för bebisen att titta på. Det kan underlätta dina blöjbyten då inte alla barn tycker det är jätteroligt.