Trendiga klädtips till män
Så håller du stilen

Avslappnande klädkod

Den avslappnade klädkoden för killar är möjligen den bästa möjligheten för män att visa upp sin individualitet.

Fritidskläder för män ger dig friheten att bära vad du än väljer, oavsett om det är elegant eller grovt, exklusivt eller lågmält. Glöm formaliteten och fokusera på att hitta den perfekta blandningen mellan komfort och stil – föreställ dig snygga men praktiska kläder.

Håll det avslappnat

Den avslappnade klädkoden kan vara lite skrämmande på grund av dess breda utbud av alternativ. Som ett resultat kommer de flesta killar att gå mot sin standardklädsel: jeans, en t-shirt och ett par sneakers. Senare i det här stycket får du lära dig att din avslappnade stil kan kryddas på mer subtila sätt. Det är därför vi har brutit ner de vanligaste klädreglerna för killar, börjat med det mest avslappnade och arbetat oss till det mest formella, så att du inte behöver ta itu med fler mardrömmar.

Vad är en ledig och avslappnad stil?

I allmänhet är ”allt som historiskt sett anses vara olämpligt för mer formella evenemang” vad som menas med ”vardagskläder”. När det kommer till att klä sig för varje dag är casual rätt väg att gå. Den är avslappnad med bara den perfekta biten av elegans. Eftersom du måste blanda och matcha olika outfits för att skapa din egen distinkta design, är vardagskläder ofta en balans mellan komfort och unikhet.

Ta reda på vad som fungerar bäst för dig genom att experimentera. Du har friheten att ha på dig vad som helst (förutom kanske om du funderar på att göra ärenden i din soffpotatiskläder).

Casual kan tolkas på en mängd olika sätt beroende på sammanhang och plats. Det finns en hårfin balans mellan överdressing och underdressing, och detta lämnar dig med den svåra frågan att bestämma vad du ska ha på dig.

Detta måste alla män ha i sin garderob

Trender från sociala medier till lyxiga klädtidningar påverkar i hög grad den avslappnade stilen. Om du vill säkerställa att din lediga garderob förblir relevant i många år framöver, investera i några klassiska plagg.

Grunder och nödvändigheter är byggstenarna i just din stil när det kommer till ledig klädsel.

Det vi har samlat här är de nödvändigheter du kan blanda och matcha för att få ut det mesta av dina garderobshäftklamrar, till exempel välsittande jeans, lediga t-shirts med jackor.

Jeans är ett måste

Snygga jeans har varit en stapelvara i den avslappnade garderoben sedan 1950-talet och kan bäras upp eller ner med lätthet. Raka ben jeans med mörk tvätt är rätt väg att gå om du vill verka mer professionell.

Bekväma t-shirts

T-shirts är en integrerad del av varje mans garderob på grund av deras inneboende avslappnad. Oavsett om den är uppklädd eller nedklädd kan en T-shirt kombineras med nästan vad som helst, vilket gör den till ett av de mest anpassningsbara plaggen.

Tumregeln för din T-shirt är att hålla saker grundläggande. Skjortor med en enkel rund hals och enfärgad är bäst för denna look. Utgångspunkter inkluderar vitt, blått, svart och grått.

Här kan du hitta snygga t-shirts.

Jackor som kan bäras med jeans och t-shirt

Om du vill ha en avslappnad stil, är en trendig finish en lättviktsjacka. Om du vill behålla den länge är det värt pengarna att få en högkvalitativ modell. En hel guide tillägnad bomberjackor för män skrevs eftersom vi är sådana jackaficionados.

Bekväma skor

Även om du är ledigt klädd är det avgörande att du ser bäst ut. Det finns goda nyheter i att lyxskobranschen har vuxit snabbt de senaste åren, med nya high-end sneakers & andra skor som introduceras regelbundet.