Glasögon för färgblinda

Glasögon för färgblinda

Färgblindhet är en nedsatt förmåga i att särskilja vissa eller alla färger. Oftast är besväret inte att se färger utan att skilja på specifika färger och nyanser. Dessa svårigheter är oftast inte kritiska men kan upplevas frustrerande och hämmande vid olika tillfällen. Synen är människans viktigaste sinne. Med dessa besvär kan det därför hända att människor misstolkar kommunikation i vissa situationer. Det kan bli påfrestande för självförtroendet i situationer såsom i trafiken, även vissa yrken kan vara mindre passande om du har dessa problem.

För att underlätta för personer med dessa problem finns det specialutvecklade glasögon färgblindhet som kan vara väldigt effektiva.

Glasögon för färgblinda

Eftersom medfödd färgblindhet inte går att behandla finns det som tur är andra alternativ. Färgblindhet glasögon är specialutvecklade för personer med denna typ av problem. Vill du ha möjligheten att se alla vackra färgerna som naturen och omvärlden har att erbjuda kan det vara dags att göra ett glasögon för färgblinda test. Hos en optiker kan du med hjälp av olika tester fastställa vilken typ av filter som passar dig bäst. Enchroma glasögon och filter framhäver färger och nyanser vilket kan göra stor skillnad för din syn överlag. Med rätt filter kan du få större möjligheter att skilja olika färger från varandra och på så sätt se färger korrekt. Det är också viktigt med rätt ljus och rätt färgtemperatur på ljuset för att underlätta att se färger korrekt för den som är färgblind. Därför rekommenderar vi alltid en ledslinga med bra ljusflöde och justerbar färgtemperatur för kunna anpassa ljuset efter behov.

Var köper man glasögon för färgblinda?

I Sverige finns olika optiker du kan vända dig till. Det finns även en rad pålitliga tester du själv kan göra på nätet för att avgöra om du har defekt färgseende. Många människor vet inte om att de är drabbade därför kan det vara en bra idé att göra tester innan du besöker din optiker för att prova och beställa färgblind glasögon. Vi rekommenderar att du vänder dig till Synsam eller någon annan optiker för att kolla upp om du är färgblind.

Vad kostar glasögon för färgblinda?

Glasögon för färgblinda pris kan variera beroende på graden av din färgblindhet. Priset kan röra sig från 2 000 till 5 000 kr.

Färgblinda glasögon kan förbättra din livskvalitet och självkänsla därför kan det vara bra alternativ för dig.