Val av bra centraldammsugare

Tips vid val av centraldammsugare

Att välja en bra centraldammsugare innebär att man överväger flera faktorer för att säkerställa att du hittar den rätta för dina behov. Köp av centraldammsugare är ett stort beslut då den installeras och inte är lika lätt som en vanlig dammsugare att bara byta ut om man inte är nöjd. Spendera därför tid att välja ut den som passar dina behov bäst. Här är några saker att tänka på när du ska välja vilken centraldammsugare som passar dina behov.

Hur stort är hemmet eller lokalen?

Hur stor yta som ska rengöras med din centraldammsugare spelar in i beslutet om vilken du ska välja då de har olika kapacitet. Genom att ta fram storlek och hur många olika rum som din dammsugare behöver anslutas i kan du komma fram till kraft- och kapacitetskraven för dammsugaren.

Sugkraft

En faktor att bedöma hos en centraldammsugare är dess sugkraft. Sugkraften mäts i luftwatt eller vattenlyft. Högre värden indikerar bättre sugprestanda. Det är inte säkert att du behöver den högsta och bästa sugkraften utan detta får du utvärdera utifrån hur mycket som ska städas och hur smutsigt det kommer att vara. Det är exempelvis skillnad på behov i ett hem och på en förskola där många barn är i rörelse och det blir mycket smutsigare än i ett hem.

Filtreringssystem

Välj en centraldammsugare med ett högkvalitativt filtreringssystem för att minimera damm och allergener. Även om ni inte är allergiker så är luftkvaliteten viktig hemma för ett bra mående. HEPA-filter rekommenderas starkt eftersom de effektivt fångar upp små partiklar och förbättrar inomhusluftens kvalitet.

Ljudnivå

Centraldammsugare är vanligtvis tystare än traditionella dammsugare, men ljudnivåerna kan fortfarande variera. Leta efter modeller med brusreducerande funktioner för att minimera störningar under rengöring speciellt om du ska ha den i ert hem.

Garanti och support

Som med alla produkter kan det hända att fel uppstår. Köp din centraldammsugare från ett bra företag som ger dig en god support och garanti på din produkt. Det är skönt att ha om den dagen kommer när ett problem uppstår.

Tillbehör

Fundera på vilka tillbehör som följer med din centraldammsugare och om det är något som du saknar och behöver. Dessa kan inkludera olika borsthuvuden, spaltverktyg, stoppningsverktyg och mer. Är inte tillbehöret du önskar inkluderat se om det finns att köpa till så att du kan använda det med din valda centraldammsugare.

Professionell rådgivning

Prata med de som säljer centraldammsugare och ta in deras råd och erfarenheter. De kan hjälpa dig att komma fram till vilka behov du har och vilken centraldammsugare som kan uppfylla dessa.