Hyra hus med pool

Hyra hus i Frankrike med lyxig pool

Är ni sugna på att hyra ett hus i Frankrike med swimmingpool? Då har vi satt ihop lite tips att tänka på innan man hyr så att semester blir en njutning.

Var vill ni hyra?

Första frågan man behöver svara på är såklart var i Frankrike man vill hyra hus. Vill man bo nära kusten, strand, i bergen eller nära en storstad? Tänk först på vad ni vill göra på er semester och välj sedan platser som kan tillfredsställa era behov. En viktig faktor är även att ta med om ni tänker ha tillgång till bil eller ej. Har ni ingen bil är det bra att kontrollera att det finns kommunikationer så ni kan ta er till de sevärdheter eller annat som ni önskar besöka samt närhet till matbutiker eller restauranger.

Hur länge vill ni hyra? 

En del semesterbostäder har en minimumtid och eller maximumtid ni får hyra. Det kan även finnas restriktioner på vilka veckodagar man måste börja hyra eller sluta.

Vad har ni för boendebehov?

Fundera igenom vilka behov ni har på ert boende. Hur många sovrum behöver ni, vill ni ha pool i trädgården, behöver ni kunna samlas många, parkering, tvättmaskin, diskmaskin med mera. Tänk igenom noggrant vad som är viktigt för er att ha tillgängligt under er semester så att huset uppfyller era önskemål.

Uthyrningspolicyer

Ja de är jättetråkiga men läs igenom vilka villkor och policys som gäller innan ni skriver på papperna. Ni vill inte bli överraskade med någon regel som ni har missat eller att ni behövde checka ut en viss tid som inte passar era planer alls. 

Även avbokningsregler kan vara bra att kontrollera ifall att något oförutsett skulle hända och ni behöver ställa in er resa.

Recensioner

Att läsa vad andra tycker kan vara otroligt givande. Om ni bara läser fastighetsägarens beskrivning kan det ge en förskönande bild av huset och området. Läs vad de som bott där säger. Det kommer nästintill aldrig att bara vara positiva kommentarer (är det endast högsta betyg kan man istället bli fundersam på om de tar bort sämre kommentarer) men då kan man läsa de sämre och se vad det var som drog ner betyget. Ibland kan det vara att deras flyg blev försenat vilket inte har med själva huset att göra utan en annan omständighet.

Pris – Vad ingår?

Var noga med att kontrollera vad som ingår i priset som ni fått. Ibland tillkommer kostnader för el och vatten samt slutstädning.